sunnuntai 24. toukokuuta 2020

Patanjali 1:30 Back-Sliding

Metafora on illuusio sinetöidyistä ovista. 
Minulla on demoninen mieli tamasgunassa ja yritän vapautua ilman mitään lupauksia, mieti - vähemmästäkin alkaisi pelottamaan. 
Tibet. Se on totta. Minulta puuttuu puolet sydämestä. [Kirkumista] Tämä on kahden kauppa.

Patanjali 1:30
Koko idea jotenkin falskaa, että este joogalle on saavutetun edistyksen menettäminen. Yksi Patanjalin mainitsemista esteistä on back-sliding. Siis tää tulee nyt vähän puskista, ehkä - mutta se että alat pudota alamäkeen taaksepäin on pakko olla sun oman mielen harha. 

Se että sä oot jollain tietyllä levelillä pyrkimyksessäsi ei saa alkaa pelottamaan, että alat menettämään sitä edistystä. Eihän tässä nyt siitä voi olla kyse että edistytään mutta samaan aikaan este edistymiselle on back-sliding. Ihan kuin siinä ois joku 1+1 ei ole 2... Sen esteen täytyy olla sun omasta mielestä lähtöisin. 

Itse asiassa uskon että edistyksen voi tumpeloida vähitellen tai jopa kokonaan pudota lähtöpisteeseen. Tosiasassa uskon että jollain tasolla minulle kävi näin. jouduin käytännössä aloittamaan kaiken alusta (pudottuani pohjalle).

Harjoitin vain mentaalista keskittymistä. Vuosia. Turhauduin kun muut eivät niin tehneet - he olivat back-slidinkini lähde. Heillä Ei ollut halua osallistua kollektiiviseen keskittymis-projektiin. Yritinkö oivaltaa Jumalan?

"Your mind is so weak that it will falter from outer factors or circumstances." -Master Helion (mun mielikuvituskaveri)

Voimattomat raukat eivät pysty hankkimaan erottelukykyä. He eivät käsitä että joogassa on kyse muiden ylevöittämisestä. Demonit ylevöittävät itseään samalla painaen muita alas. Cherishing yourself while denigrating others. 

Kun tajuat tämän niin, Se mitä ON, on tyytyväisyyttä ja aitoa onnellisuutta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti