lauantai 25. huhtikuuta 2020

jotain tarkkuutta kirjoittamiseen

Se saattaa olla ihan tavallinen ihminen. Siihenhän sä siinä ihastuit. Sitähän se sulle esittää.
Mä en sitä ainetta pelkää. 
Maya hi maya hu... Noloihin tilanteisiin toi viina jotkut vie

Mutta... se uni josta heräsin viime yönä, kun olin jossain ihan eri paikassa ja siis mun nyyttejä jotenki näykittiin - pelästyin suht paljon ja sanoin: mitä helvettiä täällä tapahtuu? Sekunnin päästä heräsin omasta sängystä.. Eli siinä herää normaalisti todellisuuteen jossa on käynnissä maailma, josta uneksii oikeasti. Mutta herää uudestaan. Eli tavallaan kaksi unen leveliä päällekkäin ja sitä ikään kuin putoaa niiden väliin ja luulee että SE on todellista.


Tätä on tapahtunut mulle aikaisemminkin. Se on aina tosi odottamatonta kun se eka herääminen tuntuu ihan siltä kuin heräisit siis OIKEAAN MAAILMAAN. Ja jotain ihan tajutonta on meneillään. Ja just kun ehdit jotenkin reagoida siihen toiminnalla, se loppuu. Ihan kuin se ois joku maailma josta saa lähdön heti kun reagoi siihen. 

Mullon usein ryyppyputkien unettomuuksien jälkeen - kun sitä unta alkaa taas saamaan.. Aluksi pätkittäin ja siitä lähtee pitenemään. Hirvee

Lyhyitä dippauksia uneen kun elimistö on vielä ihan epätasapainossa siitä viinasta, jotka kestää jonkun 5-15min. 
(nää lyhyet dippaukset unimaailmaan on sairaan todellisen tuntuisia - niistä kun herää niin kestää ylimääräisen pitkän ajan tajuta että se oli unta - ja nää on eriunia, kuin noin tupla heräämiset)

Ei ole mitään herkkua valvoa, mutta siitä saa aika erikoisia "palkintoja." Erittäin tsaikedeelisten unien muodossa.. Vielä kun pääsisi nopeammin putkien jälkeen täyteen toimintakuntoon niin voisi yöllä kirjoittaa ja tehdä jotain, eikä vain maata ja kuunnella podcastei joista ei muista mitään. 

Olisi mukava yrittää kuvailla mitä tapahtui kun kroppa on tosi nopean unen tarpeessa. Mutta ampuu hermojen ylistimulaation takia jonnekin ihan takavasemmalle ja näyttää jonkin pätkän, missä ei ole siis tän maan ja taivaan väliltä yhtään mitn järkeä. Ja usein om ollut että kissa alkaa ihan täysillä rutistamaan kynsillään - sillei ettei se oikeestaan satu mutta tuntuu tosi epämiellyttävältä. Mähän en siis käytä mitään unilääkkeitä. Viime yönä taas kissa tarrautui kynsillä kiinni käteen ja piti vääntää se sellasesta katatonisesta krampista auki. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti